top of page

Voor en na van een slaapkamer in "New Scandinac"

Deze slaapkamer was echt aan een make over toe, Ikea vroeg ons om deze kamer een nieuwe look te geven. Een jonge kerel in zo'n verouderde slaapkamer, dan gaan onze handen jeuken,
Waarom steeds een tapijtje leggen langs beide kanten van het bed? Hier hebben we eerder voor een decoratieve functie gekozen.Door enkele kasten zonder frontjes te gebruiken, mixen we ‘open ruimte’ met ‘gesloten ruimte’, wat een lichtere indruk geeft van deze grote muur.

We speelden met de kleur van de deurtjes en lades , variërend van wit over licht- tot donkergrijs, zo doorbreken we het monotone van de wand.

De PLATSA kasten van Ikea zijn ideaal voor dit soort ruimte omdat ze perfect aanpasbaar zijn aan elke behoefte. We hebben de handvaten allemaal horizontaal gezet, ook als er geen lade achter zit. Op die manier vergroten we visueel de harmonie van de ruimte.We hebben de BESTÅ kast op 110 cm van de vloer opgehangen. Dat zorgt ervoor dat het vloeroppervlak zichtbaar blijft waardoor de ruimte minder “gevuld” lijkt. En eronder kan je spullen die je dagelijks gebruikt, een plaats geven.


Kleurcodes :

Grijs --> Clear grey C20 van LEVIS Blauw --> Atl Denim B1 van LEVISDe kamer voor de make-over.Commenti


bottom of page