top of page

Nieuw seizoen? Wat dacht je van een nieuw kleurtje voor je badhanddoeken.

Bijgewerkt op: 17 apr. 2020

Ben je kleur van je badhanddoeken beu en geef je graag een fris accent aan je badkamer. Dan is deze do-it-yourself kleuring iets voor jou! De lente is in het land en ik ben alvast toe aan wat nieuwe kleuren in mijn badkamer. Schilderen vind ik op dit moment wel een hele grote opdracht, daarom ga ik mijn handdoeken een nieuwe kleur geven. De oude zijn nog niet versleten, dus te goed om zomaar weg te doen. Daarom kies ik om ze in een nieuw kleurtje te steken. Ik kies voor petrol blauw, dat matcht mooi met de zalmroze muren van de badkamer.

Benodigdheden:

  • Dylon textielverf voor in de wasmachine

  • wasmachine

  • gebruikte katoenen badhanddoek

Bepaal aan de hand van het gewicht van je handdoeken hoeveel verf je nodig hebt. Een pak verf voor 600 gr textiel in een volle kleur, tot 1,8 kg voor een lichtere kleur. Denk eraan dat het uiteindelijke resultaat mee bepaald wordt door de basiskleur van de 'oude' badhanddoeken. Hoe lichter de basis, hoe makkelijker de kleur van op de verpakking zal 'pakken'.


  1. Maak je textiel vochtig en plaats het in de trommel.

  2. Voer een volledig wasprogramma uit op 40°.

  3. Voer nog een wasprogramma uit met wasmiddel.

  4. Drogen volgens je eigen voorkeur. TIP: Laat de wasmachine na het kleuren nog één keer een wasprogramma uitvoeren om te voorkomen dat je volgende was ook een kleurtje krijgt.

Benieuwd welke nieuwe tinten er binnenkort jouw badkamer kleuren! Deel gerust je foto's via de reacties hieronder. Add some color to your life!

bottom of page