top of page

Marrakesh en haar onontgonnen parels


Achter de imposante wallen en muren van de Medina opent zich een labyrint aan steegjes om in verloren te lopen. Voor sommigen zijn de vele lawaaierige bromfietsen, overladen karren, roepende mannen en alle indrukken die op je afkomen, overrompelend en misschien wel stresserend (zoals je kon zien in een aflevering van Down the road). Maar eens deze muren gepasseerd, wandelend langs de prachtige, kleurrijke kraampjes, genietend op een terras van een heerlijke thee of een tajine zien we een andere stad verschijnen. Onze “kleurhonger” wordt hier duidelijk gestild! Het warme Marokkaanse licht tovert kleuren als puur oker zoals we het voorheen nooit zagen en afgewassen roze tevoorschijn. Al deze kleuren reflecteren in de blinkende zelliges en metalen. Het is een ware lust voor ons oog. Struinend door de steegjes van de Medina kwamen we mensen en adresjes tegen die we graag met jullie willen delen.

Manden, tapijten, lampenkappen, shoppingtassen, onderleggers voor op je tafel in riet of Raffia zijn er in overvloed in de Madina.

Onze favorieten:

  • Ahmed Ennajari/ derb Dabachi Foudouk n°27-Panier Marrakech/ Kissariat Cherfia

  • n°22 Sidi Abdelaziz rue dar Elbacha-Art Marrakech 29/31 Souk el Kemakhine


photo: El Fenn De inkom met trapje in rode zelliges van luxeboetiek El Fenn doet ons nieuwsgierig worden naar wat er achter de gevel zit. Dan opent er een wereld van mooi linnengoed, luxe kleding in linnen en katoen, juwelen en keramiek van kleine ontwerpers. Allemaal prachtige spullen, maar misschien niet de plaats waar je de authentieke Marokkaanse items zal vinden. In de boetiek van Corinne en Bensimon is alles geschilderd in een diep blauwgrijs. Deze kleur doet haar decoratie volledig tot zijn recht komen. Hier vonden we houten vazen, witte keramiek, servies van Beldi en vlechtwerk in alle maten en vormen.

photo: Corinne en Bensimon En dan last but not least, het aardewerk van Tammagroute dat al enige tijd bestaat maar pas recent zijn intrede heeft gedaan in het moderne interieur. Meestal in groen of geel. Bruut, maar heel uniek. Je kan het vinden in borden, mokken, theelichten, enz.

  • Hicham Zagouri - 15Souk des teinturiers/ Sebaghine

  • Onze 'coup de cœur' - Rut de Barodyibbe, Mosquee Bne Yessf, met aangenaam terras waar je na al dat wandelen even je voeten onder tafel kan schuiven.


Wij bezoeken dit stukje Marokko vooral voor haar decoratie. Werkelijk overal waar je kijkt, vind je zelliges, vloeren, muren, de tafels en enkele banken, een patchwork van groene tinten. Je waant je in de tuin van Eden* wanneer de prachtige geheime tuin van Marrakech zich onthult na het openen van de hoge poort. De tuin is verdeeld in een exotische tuin en een Islamitische tuin.. Wij hebben alvast genoten van onze trip en ons notitieboekje gevuld met veel nieuwe adressen. Ga zelf op ontdekking in deze kleine straatjes, praat met de vriendelijke mensen en ontmoet de plaatselijke bevolking!


Commentaires


bottom of page